‘Onze mix van heldere uitleg, spelvormen en activiteiten laat zien hoe handig en leuk rekenen is, hierdoor snapt jouw kind het specifieke rekenonderdeel wel!’

Is je kind gefrustreerd of ongemotiveerd, omdat hij of zij blijft steken op een bepaald rekenonderdeel? Ontbreekt de basis in een bepaald rekenonderdeel, waardoor jouw kind rekenen saai of niet leuk vindt? Komt je kind niet tot leren, omdat hij of zij de theorie beter opneemt door praktisch bezig te zijn?

Vaak heb je als ouder al van alles geprobeerd om je kind met dat specifieke rekenonderdeel te helpen, maar uiteindelijk ontstaat er verwarring, omdat de juf of meester de lesstof anders heeft uitgelegd. Of heb je als ouder een standaard oefenblaadje van het internet geplukt in de hoop dat jouw kind het rekenonderdeel nu wel snapt, maar dit echter weer niet zo is. Jammer, want de oplossing is vaak heel simpel. Ga vooral samen lekker doen!

Het zijn met regelmaat de onderdelen meten, meetkunde, tijd, geld en breuken die de kinderen lastig vinden. Dit komt doordat de lesstof te weinig aan bod komt in de rekenmethodes en er op school meestal alleen vanuit het rekenboek wordt gewerkt. Terwijl kinderen de lesstof juist beter opnemen door spelenderwijs bezig te zijn. Tevens creëren ze referentiekaders om de theorie aan op te hangen.

Goed Gerekend! geeft specialisatietrainingen waarbij we starten vanaf de basis van een specifiek rekenonderdeel en vindt er gedurende de lesweken steeds meer verdieping plaats.

Wat levert een specialisatietraining bij Goed Gerekend! jouw kind op?

  • Intensieve begeleiding in een kleine groep (max. 6 kinderen)
  • Één duidelijke oplossingsstrategie
  • Zelfvertrouwen en minder stress bij het maken van sommen uit het specifieke rekenonderdeel
  • Inzicht en referentiekaders waaraan de theorie wordt opgehangen
  • Plezier in het rekenen!

Voor wie?
Kinderen van groep 6, 7 & 8 van de basisschool.

Wanneer & kosten?
Meten = weten, Gissen = missen
Thema: tijd/afstand, inhoud, gewicht en oppervlakte
4 bijeenkomsten van 2 uur – van woensdag 26-9-2018 t/m woensdag 17-10-2018
€ 195,- incl. materialen en een powerbreak

Ik lach me een breuk
Thema: breuken, procenten en decimalen
4 bijeenkomsten van 2 uur – van woensdag 30-1-2019 t/m woensdag 20-2-2019
€ 195,- incl. materialen en een powerbreak

Let op! Het doel van een training is niet om langdurige rekenachterstanden weg te werken; hiervoor biedt Goed Gerekend! de op maat gemaakte Individuele RekenBoost. Ik denk graag met je mee wat de best passende begeleiding voor jouw kind is.

Share This

Volg ons op Facebook
Follow Us