'Waar de meeste basisscholen voornamelijk vanuit het rekenboek werken, gaat Goed Gerekend! een stap verder!'

Even voorstellen.
Ik ben Marloes Laurier, Young professional en bedenker van Goed Gerekend! 

Samen met Mark woon ik in het Oude Noorden en zijn wij trotse ouders van twee hele leuke jongens: Sepp van 3,5 jaar en Foss van 1,5 jaar. Naast dat ik graag de handen uit de mouwen steek, geniet ik ook van mijn vrije tijd, familie en vrienden. Ik houd van uit eten gaan, een goede cappuccino op een zonnig terras, reizen, kamperen, skiën en lange afstanden fietsen op mijn wielrenfiets.

Als zelfstandig rekencoach en leerkracht in het Rotterdamse basisonderwijs, ligt mijn grootste kracht bij het rekenen en het begeleiden van kinderen. Door mijn brede ervaring binnen het onderwijs heb ik veel inzicht gekregen in de verschillende rekenniveaus en heb ik ondervonden voor welke uitdagingen kinderen staan als het gaat om het begrijpen en het toepassen van rekenvraagstukken. Daarbij bleef niet onopgemerkt dat kinderen de rekenles vaak als saai of niet leuk ervaren. Bij deze kinderen ontbreekt het vaak aan belangrijke referentiekaders, waardoor ze moeite hebben met onderwerpen als breuken, meten, tijd en geld.

Ik zet in op het ontdekken van onbenut potentieel op het gebied van rekenen en bied passende begeleiding voor ieder kind met specifieke onderwijsbehoeften. Waar de meeste basisscholen voornamelijk vanuit het rekenboek werken, gaat Goed Gerekend! een stap verder. Met een unieke mix van heldere uitleg, spelvormen, materialen en activiteiten laat ik zien hoe handig en ontzettend leuk rekenen is!

 

Share This

Volg ons op Facebook
Follow Us